سیب کال

تحمل تراژدی آدم

سیب کال

تحمل تراژدی آدم

هاوکینگ و آفرینش

روزنامه تایمز چاپ لندن بخش‌هایی از کتاب هاوکینگ را منتشر کرده که در قسمتی از آن هاوکینگ می نویسد:« چون قوانین جدید فیزیک مثل جاذبه وجود دارند کهکشان می تواند خود را از هیچ بسازد (انفجار بزرگ). روند خلق بدون مقدمه و یکباره دلیل وجود کهکشان و هستی ما است . هیچ ضرورتی ندارد که خداوند را برنامه ریز و مسئول آن آفرینش بدانیم.»


اما چند نکته:

1- نظریه ی انفجار بزرگ، سوا از درست یا غلط بودنش، بیان می کند که جهان در اثر رمبیده شدن یک نقطه ی ابرچگال، احتمالا با اسپین بوزونی، شروع به حیات کرده است. جهانی که در ادراک مادی ما جریان دارد، با این انفجار بزرگ شروع شده است. اثر تابشی این انفجار هم اکنون نیز موجب انبساط جهان با سرعت نور میشود. وجود برخی از پرتوهای کیهانی را منتسب به همین انفجار می دانند. اما آنچه بعد از انفجار بزرگ رخ می دهد، عبارت از پراکنده شدن غباری عظیم در عالم است. بنا بر نظریه گرانش ذرات دارای جرم به همدیگر نیرو وارد می کنند و رفته رفته به هم می چسبند، هر چه جرم ذرات بیشتر باشد، اجرام دیگر را بیشتر به سمت خود جذب می کند (درست مثل جاذبه زمین). به این ترتیب پس از طی میلیونها سال، اجرام بزرگتر و بزرگتری پدید آمدند و ستاره ها نیز به خاطر همین موضوع رفته رفته سنگین تر شدند تا آنکه توانستند به مرحله ای دست یابند که واکنش های هسته ای را در خود صورت دهند. پس از تشکیل اجرام بزرگ (ستاره ها)، سیارات که اجرام به نسبت کوچکتری بودند، در مدارهایی معین به دور ستاره ها به حرکت در آمدند و هستی در شکل نهایی شکل گرفت.

2- قرآن در آیه ی 11 سوره فصلت می فرماید:

و آنگاه خداوند به خلقت آسمان ها توجه فرمود و آسمان ها "دود (ذرات غبار)" بود. او فرمود که ای آسمان و زمین، همه به سوی خدا به شوق و رغبت یا به جبر و کراهت بشتابید، آنها گفتند ما با شوق و اطاعت به سوی تو می آییم.

در این آیه ضمن اشاره به غبار بودن آسمان در آغاز خلقت به این مساله اشاره می شود که قوانین (از جمله گرانش) همان حکمی است که خداوند در جهان مقرر کرده است. از این حکم به عنوان "میزان" هم یاد شده است. در واقع شاید منظور از ستایش آسمانها و زمین برای خداوند نیز اطاعت آنها از همین حکم الهی باشد.

3- ب-چ از قول پیرس می گفت: "نباید تعجب کنیم که خورشید روزی از سمت غرب طلوع کند، این عجیب است که همیشه از مشرق طلوع می کند"

4- بنا به نظریه های فیزیکی، جهان روزی از نقطه ابر چگال بوزونی به طور دفعی و ناگهانی آغار شد، اما این نقطه ی ابر چگال بوزونی از کجا آمده بود؟

5- پایستگی بار الکتریکی و همچنین پایستگی جرم و انرژی، نتایجی فیزیکی هستند. هیچ فیزیکدانی نمی تواند مدعی شود که از هیچ، باری را خلق کرده است. پایستگی می گوید که این خلق در هیچ جای جهان نیز رخ نمی دهد. اگر طبیعت می تواند خالق باشد، چرا ماده و انرژی و یا بار الکتریکی پایسته است؟

6- گاهی تصورات ما با واقعیت تطابق ندارد، به جای حذف واقعیت، تصوراتمان را درست کنیم.

7- خدایا از علممان به تو پناه می بریم.

نظرات 4 + ارسال نظر
پانته آ یکشنبه 14 شهریور‌ماه سال 1389 ساعت 02:35 ق.ظ http://3.biaserial.com

سلام خوبی ؟
وبلاگت خوبه ولی جای کار داره
به منم سر میزنی ؟
نظرتو بده ممنون

ب - چ یکشنبه 14 شهریور‌ماه سال 1389 ساعت 04:00 ب.ظ

بفرمایید از جهلمان .

ب - چ یکشنبه 14 شهریور‌ماه سال 1389 ساعت 10:41 ب.ظ

http://mavaraha.blogsky.com/ این مقاله صفحه ی اول هم جالبه.

اینجایی یکشنبه 9 آبان‌ماه سال 1389 ساعت 05:50 ب.ظ

یا نور المستوحشین فی الظلم
یا عالما لا یعلم

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد